Čudežni Japonec odpihnil konkurenco. Semenič ujel deseterico.

Rjoju Kobajaši nadaljuje z zmagovito serijo. Po zmagi na Novoletni turneji, kjer je slavil na vseh štirih prizoriščih, je sedaj v Predazzu dosegel še šesto zaporedno zmago. Ta je še posebej impresivna, saj je Kobajaši drugouvrščenega Poljaka Kubackega ugnal kar za 26,5 točke!


Leteči Japonec je obet nove zmage nakazal že v kvalifikacijah, nato pa je bil v obeh serijah prepričljivo najdaljši. V sicer kratki prvi seriji mu je uspel izjemen skok, 135 m in bolj ali manj je bilo že takrat jasno, da Kobajaši v finalu prednosti ne bo zapravil. V drugi seriji je svoj prvi dosežek še izboljšal za dodaten meter in nova zmaga za mladeniča iz dežele vzhajajočega sonca je bila tu.

Na stopničke sta se poleg Kobajašija uvrstila še dva poljska tekmovalca, Dawid Kubacki in Kamil Stoch. Novo razočaranje je bilo gotovo prisotno v avstrijskem taboru, saj so se jim v že tako bledi sezoni, znova izmuznile stopničke. Stefan Kraft je namreč v drugi seriji padel na četrto mesto in le točko in 3 stotinke zaostal za tretjeuvrščenim Stochom.

Semenič po prvi seriji celo šesti, nov neuspeh Prevca

Najboljši Slovenec je bil tokrat Anže Semenič, ki se je uvrstil na deseto mesto. Po prvi seriji mu je kazalo še bolje, saj je bil celo šesti, njegov drugi skok pa kljub večji dolžini ni bil dovolj za izboljšanje uvrstitve.

Peter Prevc se ni uvrstil v finalno serijo, pristal je zgolj pri 109 m kar je bilo dovolj za 40. mesto. Prevc je še v včerajšnjem intervjuju izjavil, da bo moral začeti dosegati boljše rezultate, sicer nihče več ne bo verjel v njegovo dobro pripravljenost. Prevc je zaradi slabe forme Novoletno turnejo zapustil na polovici tekmovanja in individualno treniral v Planici.

Poleg Semeniča so finale dosegli tudi Timi Zajc, Anže Lanišek in Jernej Damjan. Zajc je bil 12., Lanišek 18., Damjan pa 27.

Avtor: Timotej Prosenc