Cisar prejel nagrado za fairplay

Olimpijski komite Slovenije je podelil nagrado za najbolj športno potezo, ki je pripadla biatloncu Alexu Cisarju. Priznanje je mlademu športniku izročil Miroslav Cerar.


Cisar si je nagrado prislužil zaradi lepe geste na tekmi slovenskega pokala na Pokljuki, ko je najprej po nesreči pohodil palico Tilna Gregorke. Dobitnik dveh zlatih medalj z letošnjega svetovnega prvenstva v Osrblieju na Slovaškem se je odzval tako, da je Gregorki najprej izročil svojo palico, sam pa se ne vrnil po Gregorkovo in nato nadaljeval tekmo. Tekma mu nato prav zaradi te izredno športne poteze ni prinesla zmage.

To sem storil povsem spontano, nagonsko. Nič posebnega se mi ni zdelo niti po tem, ko sem prispel v cilj. Presenečen sem bil, kako velik odmev je ta moja zelo majhna poteza, ki mora biti tudi sicer prisotna v športu in življenju na splošno, vzbudila v javnosti, je za MMC povedal 19-letni gimnazijec.

Nagrado za športni ferplej v Sloveniji podeljujejo zadnjih 25 let, eden glavnih pobudnikov pa je že vseskozi Miroslav Cerar, nekdanji slovenski vrhunski telovadec.