Cilji Domna Prevca: “Med najboljšimi štirimi v poletih in do desetega mesta skupno v svetovnem pokalu”

Medtem, ko je večina navadnih smrtnikov ob začetku meseca maja v pričakovanju spomladanskih in poletnih dni, se v slovenski skakalni reprezentanci že pripravljajo na novo sezono. Eden izmed najbolj odločnih slovenskih skakalcev je ob začetku priprav prav gotovo Domen Prevc, za katerim je toplo-hladna sezona. Njegovi apetiti za prihodnjo zimsko sezono so veliki, obeta si precejšnjo nadgradnjo v primerjavi z zadnjim letom.


Domen Prevc je pred tremi sezonami že krojil sam svetovni vrh, saj je v začetku sezone 2016/17 dosegel kar štiri zmage v svetovnem pokalu in dolgo časa nosil celo rumeno majico. Sledil je padec forme in najmlajši od bratov Prevc se je lovil celotno predlansko sezono in tudi v začetku lanske sezone. Šele letos v Vikersundu je ponovno prišel do nove zmage, vpisal pa je tudi drugo mesto na Letalnici Bratov Gorišek. Tudi na manjših skakalnicah je pokazal nekoliko večjo konstantnost in v naslednji sezoni želi, še ne 20-letni Prevc, narediti dokončni premik v glavi, ki bi ga pripeljal do še več vrhunskih rezultatov.

Letos ga ne bo ovirala matura

“Odločen sem, kako bomo maja, junija, julija delali, ko sem imel lani več težav. Lani sem imel še maturo in druge stvari. Tudi zdaj imam še marsikaj drugega kot skoke. A sem bolj osredotočen, da moram to stvar izpeljati od začetka do konca,” je o svoji odločnosti in zrelosti za Sportal spregovoril Domen Prevc.

Med odmorom, ki je za smučarske skakalce sledil takoj po Planici si je Domen vzel nekaj časa za oddih od skokov, nekaj duška si je dal tudi z objavami na družbenih omrežjih. “V prostih dneh sem užival. Konce tedna sem imel proste, med tednom pa sem pogledoval proti naslednji sezoni. Teren sem moral pripraviti. Še zdaj ga pripravljam, da bomo imeli mirno poletje in bomo začeli sezono, kot je potrebno. Kateri dan sem se povsem odklopil od skokov. Glava je šla po svoje, vendar sem imel v ozadju nekakšen signal, da moram trdo delati, če želim imeti sezono, kot sem si jo zamislil.”

Visoki Prevčevi cilji

Čeprav je, predvsem po zaslugi dobrega zaključka sezone Domen Prevc lani osvojil 13. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, pa si želi ta dosežek še precej izboljšati. “Rad bi bil vso sezono stalno pri vrhu. Realne cilje bomo postavili novembra. Kamil Stoch v pretkli sezoni ni bil nikoli v vrhunski formi in je bil drugi v svetovnem pokalu. Tu se vidi njegova konstantnost. Gledam v smeri, da bi bil med najboljšimi štirimi v poletih in do desetega mesta skupno v svetovnem pokalu. Stremimo k temu, da nihanj ne bi bilo.”

Ob dobri formi bi bil Domen lahko tudi eden od glavnih slovenskih adutov prihodnje leto na svetovnem prvenstvu v Planici. Varovance Gorazda Bertonclja sicer prvi tekmovalni izzivi čakajo konec meseca junija, ko bo na sporedu poletni Grand Prix.

Foto: Facebook, Planica Nordic