Celovški šok za Jesenice. Olimpija nadaljuje zmagovito.

Nov krog Alpske lige je presenetil z velikim presenečenjem na avstrijskem Koroškem, kratko pa so potegnili hokejisti HDD Sij Acroni Jesenici. Pokleknili so namreč proti predzadnji ekipi lige, visoko jih je premagal KAC II. Bolje se je godilo Olimpiji, ki je zmagala še devetič zapored, znova so premagali Zell am See.


Železarji po tem porazu gotovo ne bodo zadovoljni. Že res, da je druga ekipa Celovca v zadnjem času pokazala nekoliko bolj ambiciozne predstave, vendar gre še vedno za moštvo, ki je vpisalo zgolj pet zmag in ima izkupiček zgolj štirinajstih točk. Gorenjci so bili pred srečanjem absolutni favoriti, žal pa tega statusa kljub dvakratnemu vodstvu tekom obračuna, niso uspeli opravičiti.

Najprej jih je v vodstvo popeljal Philippe Paradis, ki je bil zaslužen tudi za drugi zadetek in prednost Jeseničanov 2-1. Domači pa so priredili preobrat in povedli s kar 4-2. Paradis je dosegel še tretji gol za svoj hat-trick, nato pa so slovenski prvaki popustili in prejeli še tri zadetke. Za poraz 7-3 je del krivde nosi tudi vratar Clark Saunders, ki tokrat ni imel svojega dne. Zaustavil je zgolj 17 od 24 strelov.

Zmaji še naprej bruhajo ogenj

Do nove zmage je prišla Olimpija. Ponovno je na nasprotni strani stal Zell am See, ki so ga Ljubljančani ugnali že pred dnevi. V prvi tretjini so si po zaslugi Gregorja Koblarja in Aleša Kranjca priigrali prednost dveh zadetkov, tip pred iztekom igralnega prvega dela pa so gostitelji znižali na 2-1. Rezultat se je obdržal vse do 58. minute, ko je dvome o zmagovalcu razblinil kapetan Aleš Mušič.

Olimpija bo v soboto doma pričakala drugo ekipo Salzburga, s katerim zadnje čase vedno bije težke bitke. Proti Avstrijcem se bodo dan kasneje pomerili tudi Jeseničani.

Avtor: Timotej Prosenc