Celjski masaker in zaloška poezija v ligi IHL

Sobotni izkupiček v ligi IHL je bil do popolnosti slovenski. V ponovitvi lanskega finala so člani HK ECE Celje po zaostanku z 1:4 priredili preobrat in drugo ekipo Medveščaka premagali z 8:4. Visoko so Crveno zvezdo doma premagali tudi HK Slavija Junior.


Za razliko od prve sezone članske lige IHL pod okriljem HZS, ko je nastopalo 10 ekip, se letos meri zgolj še 8 klubov. Od lige sta se poslovila Maribor in Bled, v njej pa nadaljujejo še trije slovenski predstavniki, HK Slavija Junior (lani je članske barve zastopal HK Playboy Slavija), HK ECE Celje in HK Triglav. Njihova konkurenca ostajajo hrvaški KHL Medveščak (branilci naslova), KHL Mladost in KHL Zagreb ter srbska kluba SKHL Crvena zvezda in HK Vojvodina.

Zmaga obeh slovenskih predstavnikov

Tako celjski kot zaloški hokejisti so v soboto zvečer led zapustili z dvignjeno pestjo. HK ECE Celje so v ponovitvi lanskega finala priredili velik preobrat ter po zaostanku s 1:4 prišli do končne zmage s 8:4. V drugi tretjini so mrežo gostiteljev tresli vse do izenačenja, v zadnji pa dosegli še 4 zadetke za glamurozno zmago.

Člani HK Slavija Junior so dosegli prvo zmago. V Zalogu so gostili Crveno zvezdo in slavili s 4:0. Tokrat se je med vratnicama Založanov, ki so že v začetku tedna delali velike preglavice državnim prvakom z Jesenic, izkazal vratar Luka Sotlar, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno.

Redni del bodo moštva igrala Med 15. septembrom in 23. februarjem in sicer po štiri-krožnem ligaškem sistemu – vsaka ekipa igra proti vsaki doma in v gosteh po dvakrat. V četrtfinale (2. marca) se uvrsti vseh osem ekip, vse serije izločilnih bojev pa se igrajo na dve zmagi. Polfinale se bo začel 16. marca, finale pa 30. marca. Prvak naj bi bil znan 3. ali 7. aprila.

 

Avtor: N. D.
Foto: HK Celje