Čas je za vrnitev!

Ilko Štuhec čaka v petek zvečer, 30. novembra, prvi smuk sezone, ter prva uradna tekma po poškodbi kolena zaradi katere je spustila celotno lansko smučarsko sezono.


Pomembno psihološko zmago je slovenska smučarka dosegla z odličnim nastopom na torkovem uradnem treningu, na katerem je postavila deseti čas treninga, nato pa na drugem uradnem treningu izboljšala svoj čas kar za sekundo in štiri desetinke in bila celo tretja najhitrejša. Po dvajsetih mesecih premora se še zdaleč ni preprosto podati v smukaško prežo in napadati, vendar pa je naša smučarka pokazala, da se po poškodbi vrača med elito.

Ilkin trener Grega Koštomaj verjame, da lahko aktualna svetovna smukaška prvakinja doseže dober čas predvsem s sproščeno vožnjo in zaupanjem v svoje sposobnosti. “Vedno se je prijetno vračati na kraj, kjer si že doživel uspehe, kjer se tekmovalke dobro počutijo. Zagotovo je to ena pozitivna vrednota, na kateri lahko gradiš, da bi se dalo narediti še kakšen dober rezultat,” je iz kanadskega Skalnega gorovja za 24ur.com povedal Koštomaj.

Lake Louise oziroma “Lake Vonn” bo zaradi poškodbe tik pred tekmovanjem odpovedala Američanka Lindsey Vonn. Prav tako pa zaradi poškodbe, ki jo je utrpela prejšnji mesec, ne bomo videli v Lake Louisu aktualno lastnico malega smukaškega globusa in olimpijsko prvakinjo v kraljevski disciplini Italijanka Sofia Goggia.

Upajmo da bo Lake Louise obudil dobre občutke izpred dveh let, ko je Štuhčeva, prav v Kanadi začela svojo najboljšo sezono doslej z zmagama na obeh smukih in petim mestom na superveleslalomu.

Avtor: Aljoša Gregorec