Brown Kraljem prinesel novo zmago v podaljšku

Anže Kopitar in soigralci iz mesta angelov so leto 2018 zaključili z zmago. Na gostovanju v Koloradu so svojim navijačem pripravili lepo silvestrsko darilo, saj so s tesno zmago ugnali Colorado Avalanche. V zadnjem času Kralji igrajo bolje, na zadnjih šestih tekmah so dosegli pet zmag. Svoj delež je ponoči prispeval tudi Kopitar, z dvema podajama.


Hrušičan je bil udeležen pri prvih dveh zadetkih Los Angelesa. Najprej je v 27. minuti našel Drewa Doughtyja, šest minut kasneje pa še Seana Walkerja in Kalifornijci so vodili z 2-0. Za Walkerja je bil to šele prvi zadetek v dresu Kraljev, gre za mladega igralca, ki si nabira prve NHL-ovske izkušnje. Pred tem je v ligi AHL branil barve Ontario Reign.

Hokejisti Colorada kljub zaostanku dveh zadetkov niso vrgli puške v koruzo in na začetku druge tretjine je rezultat znižal Nathan MacKinnon. Nato je vse do konca kazalo na zmago Kraljev že po rednem delu, vendar so imeli domači drugačne načrte. Zgolj minuto in petdeset sekund pred koncem obračuna je rezultat poravnal Carl Soderberg, izkušeni Šved, ki igra svojo četrto sezono pri Coloradu. Na srečo Kraljev je v podaljšku zmago svojemu moštvu znova prinesel, Kopitarjev soigralec v napadu, Dustin Brown.

“Plošček so izbili v našo tretjino. Poskušali so speljati menjavo, jaz pa sem prihajal iz vrat z modro črto. To je torej 30 ali 40 čevljev (9–12 m, op. a.) zanje, da se zamenjajo, jaz pa sem jim prišel za hrbet,” je svoj zadetek po tekmi opisal Brown. Njegov dolgoletni soigralec v Los Angelesu, vratar Quick se je ob zmagi ponašal tudi z lepi jubilejem, 299 zmago v svoji karier. Blizu jubilejnemu dosežku je tudi Anže Kopitar, saj mu do 300 doseženih zadetkov v ligi manjka le še en gol.

Kralji so se z zmago po izkupičku izenačili z Philadelphio Flyers iz Vzhodne konference in so devet točk oddaljeni od končnice. Danes jih čaka novo gostovanje v Las Vegasu.

 

 

Avtor: Timotej Prosenc