Bronasti odličji sta že v domovini

Mladi slovenski biatlonci so tudi letos nadaljevali z uspešnimi nastopi na mladinskih svetovnih prvenstvih. Pika na i v letošnji sezoni sta za mlade biatlonce bronasti odličji Lovra Planka v mladinski kategoriji in Alexa Cisarja v kategoriji mlajših članov na prvenstvu v švicarskem Lenzerheideju. 


“Vaš trud se je odrazil v odličnih rezultatih in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje,” je na sprejemu poudaril predsednik zbora za biatlon Blaž Repinc. Vodja panoge Janez Ožbolt pa je naštel vseh 16 uvrstitev do 15. mesta, ki so jih dosegli biatlonci, in opozoril, da je pod vodstvom Janeza Mariča, Jureta Ožbolta, Andreje Mali in Lenarta Oblaka uspeh mladih še bistveno večji od dveh osvojenih odličij.

“Ponosni smo na vse vas, ki tako dobro delate. Prvenstvo je pokazalo, da se odlično dela tudi v regijskih centrih,” je poudaril Ožbolt. Ob trdem delu so imeli slovenski tekmovalci tokrat tudi vedno potreben kanček športne sreče. “Vsak trener načrtuje vrhunsko formo za najpomembnejšo tekmo v sezoni. Včasih se izide, včasih ne. Nam se je,” je dejal trener moškega dela ekipe Marič, o potencialu mladih slovenskih biatloncev pa dodal: “O tem najbolje pričajo izidi.”

Do besede sta prišla tudi oba nedeljska junaka. “Pritisk je bil na koncu res že velik, naložil pa sem si ga sam. Pred tem sem bil na prvenstvu trikrat blizu najboljšim, a se ni izšlo. Zadnji dan pa se mi je nato vendarle uspelo zbrati in opraviti svoje na strelišču za to tako želeno kolajno,” je dejal Planko.

Cisar, lani dvakratni mladinski svetovni prvak, je tokrat prvič nastopal med mlajšimi člani. “Tudi za mano je zelo razburljiva tekma, ki se je odločala v zadnjih metrih. Vesel sem, da sem se na zadnjo tekmo dobro pripravil in v najpomembnejših trenutkih ostal zbran. Tudi kolajna, ki jo je pred tem osvojil Lovro, mi je dala dodatno motivacijo. Lahko rečem le, da mi ta kolajna pomeni več od lanskih zlatih. Res je bilo zelo emotivno.”

Pred mladimi slovenskimi tekmovalci in tekmovalkami so novi izzivi. “Sledite svojim sanjam,” jim je v pozdravnem nagovoru pri iskanju novih izzivov dejal direktor Smučarske zveze Slovenije Franci Petek.

Vir: SZS