“Brko” zadovoljen z uvodom v sezono

Premierni nastop v novi sezoni svetovnega pokala v smučarskem krosu v francoskem Val Thorensu je Filip Flisar končal na 14. mestu. Zmage se je veselil Kanadčan Kevin Drury, pred Francozom Yourijem Duplessisom in Švicarjem Ryan Regezom.


“Start v sezono je definitivno boljši kot lani. Moje smučanje mislim, da je OK, in osmino finala sem odpeljal super,” je po prvi tekmi nove sezone povedal Filip Flisar, ki se je z drugim mestom v osmini finala prebil v četrtfinale, kjer pa je bil s tretjim mestom prepočasen za napredovanje.

Ključen je bil prvi skok

“V četrtfinalni skupini smo bili sami vrhunski tekmovalci. Izpadel je tudi Bradly Leman, ki je zelo dober tekmovalec. Drugače pa sem na startu malenkost zaostal, ravno toliko, da so me na prvem skoku stisnili in sem izgubil hitrost,” je ključni trenutek četrfinala opisal Flisar, ki do cilja ni uspel nadoknaditi zaostanka  za vodilni dvojico.

“Na začetku  je taka ravnina, da ko enkrat izgubiš malo hitrosti, jo je nemogoče pridobiti nazaj. Rabil sem čas, da sem jih dohitel, a jih prehiteti enostavno nisem mogel,” je zaključil Flisar, ki ga jutri čaka še ena tekma.

Nihče ni nepremagljiv

Drury vozi fenomenalno, a nihče ni nepremagljiv. Tudi Youri in Chapuis sta vozila odlično. Jutri je nov dan in vsakega se da prehiteti. Je pa težko, če imaš takega tekmovalca v skupini od samega začetka. Treba je dati glavo gor in dati vse od sebe.”