Brignonejeva z odlično drugo vožnjo do zmage, v slovenskem taboru brez točk

Na veleslalomski tekmi v Killingtonu je v drugi vožnji Federica Brignone po izvrstno odpeljani vožnji prišla do zanesljive zmage, pred Norvežanko Ragnhild Mowinckel. Tretje mesto je osvojila Stephanie Brunner. Za Avstrijko so bile to šele prve stopničke v karieri. Manj zadovoljstva je pri Slovencih, saj našim smučarkam tokrat ni uspelo priti do točk.


Brignonejeva je po prvi vožnji za Mowinckeljevo zaostajala za 37 stotink. V finalu je smučala na vse ali nič in dosegla izvrsten čas, ki ga tudi norveška konkurentka ni bila sposobna premagati. Njen rezultat, za Brigonejevo je zaostala za 49 stotink, pa je še vedno zadoščal za končno drugo mesto. Italijanka je tako že pri devetih zmagah v svetovnem pokalu. Na večni lestvici italijanskih tekmovalk v alpskem smučanju trenutno zaseda tretje mesto, za Isolde Kostner (15 zmag) in Deborah Compagnoni (16 zmag).

Domača tekmovalka, Mikaela Shiffrin, najboljša smučarka preteklih dveh zim in lastnica dveh velikih kristalnih globusov je tokrat končala na nehvaležnem 4. mestu. Do Brunnerjeve, ki je slavila prvenstveno uvrstitev na stopničke ji je zmanjkalo 21 stotink sekunde. To je šele letošnja prva tekma, na kateri Shiffrinova ni uvrščena na zmagovalni oder, v Leviju je bila prva, Soeldnu pa tretja. Američanka, ki se je v zadnjih letih razvila v super šampionko, je bila tokrat pod večjim pritiskom tudi zaradi odsotnosti rojakinje Lindsey Vonn, ki pa je zaradi poškodbe ne bo niti v Lake Louisu. Mesto za Shiffrinovo je današnje tekmovanje končala Tessa Worley, zmagovalka prvega letošnjega veleslaloma v Soeldnu.

Horvatova v finalni vožnji odstopila

Slovenske smučarke tokrat niso prišle do željenega rezultata. Meta Horvat, ki je tako v Soeldnu, kot tudi v Leviju prišla do točk svetovnega pokala je tokrat, v finalu napravila napako, zaradi katere je odstopila. Po prvi vožnji je Horvatova sicer zasedala solidno 12. mesto, čeprav je bil zaostanek za vodilnimi kar visok, pa bi bila to lahko nova najboljša uvrstitev mlade smučarke med elito. V skupnem seštevku Horvatova trenutno drži 21. mesto.

Ana Drev je štartala kot 13., za finale pa ji je zmanjkalo vsega 12 stotink sekunde. Ana Bucik je bila z visoko štartno številko (66.) na koncu na 53 mestu.

Ženska smučarska karavana jutri ostaja v Killingtonu, tokrat je na vrsti slalomska preizkušnja. Izmed naših tekmovalk bomo lahko spremljali Meto Hrovat, Ano Bucik in Marušo Ferk.

Avtor: Timotej Prosenc