Brata Prevc zopet skupaj, odpadle tekme v Titisee-Neustadtu

V Laškem so se na novinarski konferenci danes zbrali smučarji skakalci in skakalke ter predstavili cilje za nadaljevanje sezone. Po dolgem času je bil za novinarje dosegljiv tudi Peter Prevc, ki se v svetovi pokal vrača s tekmami v Engelbergu. Žal pa je tako njega kot reprezentančne kolege doletela slaba novica o še slabšem vremenu v Neustadtu, kamor naj bi se ta vikend preselila skakalna karavana.


Trener slovenski orlov Gorazd Bertoncelj je na konferenci za 24ur izpostavil solidne rezultate v začetku sezone. Za najvišjo kvoto letos za enkrat skrbita Timi Zajc, ki je trenutno tudi član prve deseterice v skupnem seštevku in pa Domen Prevc, ki je bil na obeh postojankah (izpustil je uvod v Wisli) praktično korak stran od stopničk. Na te bodo morali naši fantje v letošnji sezoni počakati vsaj do naslednje tekme. Trener slovenskih orlov Gorazd Bertoncelj je na konferenci izpostavil predvsem vrnitev nekaterih skakalcev v ekipo, ozrl pa se je tudi na dozdajšnje solidne rezultate. “Danes smo izvedeli veselo novico, da Tilen Bartol v začetku naslednjega tedna že lahko začne opravljati prve skoke, tako da računamo, da bo v kratkem času pripravljen za tekmovanje v svetovnem pokalu. Na prve tekme se naslednji vikend v Engelbergu vrača tudi Peter in verjamem, da je dovolj dobro pripravljen, da bo uspešno nastopal Iz Rusije smo odšli z mešanimi občutki. S prvo tekmo smo bili zadovoljni. Na obeh tekmah smo v igri za stopničke imeli enega skakalca, a se nam ni izšlo. V soboto smo naredili dober ekipni rezultat, na nedeljski pa smo izvedli slabše skoke, malo mešani so bili vetrovni pogoji in ni se nam izšlo, a gremo naprej. Ekipa za Neustadt ostaja enaka, nato pa sledijo menjave za Engelberg,”

Naslednja postojanka v Nemčiji odpovedana

Bertoncelj v času medijskih dolžnosti še ni vedel, da so bile tekme zaradi toplega in deževnega vremena v Titisee-Neustadtu odpovedane. Vsekakor slaba novica za ljubitelje smučarskih skokov, ki bodo konec tedna prikrajšani za tekme svetovnega pokala. Organizatorji so bili primorani zaradi napovedanih padavin in visokih temperatur odpovedati tekme tako za žensko kot moško karavano. Vodstvo tekmovanja išče nadomestno prizorišče, a je bolj ali manj jasno, da konec tedna ne bo predvidenih tekem. Prireditelji so v Nemčiji nameravali v soboto speljati ekipno moško preizkušnjo, v nedeljo pa naj bi se za točke svetovnega pokala poleg skakalcev potegovale tudi skakalke.

Prevc in Zajc samozavestna

Timi Zajc, ki se v letošnji sezoni redno uvršča v deseterico je o svoji formi za medije spregovoril pozitivno: “Utrujen nisem prav nič, saj je šele začetek sezone. Sem spočit, tudi hitrosti pa so na mizi zdaj v redu«. Podobnega komentarja se je navzel tudi Domen Prevc, ki se je na nedeljski tekmi v Rusiji boril celo za stopničke, a bil v drugi seriji žrtev zahtevnih vremenskih razmer: “Moja forma se počasi stopnjuje, se giblje v pravo smer. V to smer je potrebno nadaljevati. Ni kaj dosti dodati«.

 

Vrača se ‘Pero’

Potem ko je bil zaradi poškodbe primoran izpustiti uvod v novo sezono, se v švicarskem Engelbergu v svetovni pokal vrača lastnik velikega kristalnega globusa iz sezone 2015/16, Peter Prevc. “Po kar nekaj tekmah, ki sem jih gledal doma iz udobnega naslonjača, se bo spet potrebno podati v boj. Po eni strani to že nervozno čakam, po drugi pa sem lepo umirjen, glede na to, da je že kar veliko stvari pripravljenih za pot v Švico,” pravi naš najboljši skakalni as, ki si je zdaj več kot očitno nabral potrebne energije, pozitivno pa ga žene naprej tudi dejstvo, da je postal očka.

V Nemčiji je torej skakalna saga za kratek čas prekinjena, mi pa nadebudno strmimo naprej v pričakovanju nadaljnjih dobrih rezultatov slovenskih skakalk in skakalcev.

Avtor: Nel Daugul