Brata Prevc blestela na treningu

V slovenski moški reprezentanci imajo v teh dneh nekaj razlogov za pozitivne misli. Kaže namreč, da najstarejši in najmlajši od bratov Prevc prihajata v boljšo formo. Peter Prevc je na nedeljski preizkušnji na Holmenkollnu dosegel tretje mesto, Domen Prevc pa je bil šesti. Odlične skoke sta oba Prevca prikazala tudi na današnjem treningu v Lillehammerju, ki bo naslednja postaja Raw-Air turneje.


Slovenija je zaenkrat na Norveškem nastopila spodbudno. Ekipno šesto mesto na Holmenkollnu sicer še ni povsem zadovoljilo apetitov slovenskih orlov, so pa bili navijači Slovenije zato veliko bolj zadovoljni v nedeljo. Peter Prevc je po dolgem času ujel stopničke, dobro pa sta nastopila tudi Domen Prevc s šestim mestom in Timi Zajc na 14.

Sedaj se je karavana smučarskih skakalcev preselila v Lillehammer, kjer so se ob 17.30 pričele kvalifikacije. Ob omenjenih bratih Prevc in Zajcu bodo na tekmi nastopili še Anže Lanišek, Žiga Jelar in Anže Semenič.

Na treningih pred današnjimi kvalifikacijami sta že blestela oba brata Prevc, ki sta prikazala lepa skoka, z odličnimi daljavami. Petra je neslo do 135 m, Domen pa je v slabših pogojih doskočil pri 133 m. Lanišek je zmogel 127 m, Jelar 117,5 m, Zajc 110,5 m in Semenič 109,5 metra.

Tekma bo na sporedu jutri ob 17.00 uri.