Branilci lovorike se umikajo novim zmagovalcem Pokala Slovenije

Hokejisti HK SŽ Olimpije so v finalu Pokala Slovenije premagali večnega tekmece HDD Sij Acroni Jesenice in s tem že izpolnili prvi cilj nove sezone. Zmago je Olimpiji prinesel nekdanji železar Sašo Rajsar, to pa je tudi prva članska lovorika HK SŽ Olimpija, ki s člani deluje od lanske sezone.


V soboto zvečer se je odvil boj za prvo lovoriko sezone na tekmovanjih, ki potekajo pod Hokejsko zvezo Slovenije. Pokal so gostili HK Triglav Kranj, ki praznuje 50. obletnico delovanja. Še enkrat več so se zmaji in železarji udarili v finalu, tokrat na manjši in megleni ledeni ploskvi.

Po tem, ko so Jeseničani lani osvojili tako pokalni kot državni naslov in kratkomalo po tekočem traku premagovali Olimpijo, je bilo v začetku letošnje sezone hitro jasno, da so v Ljubljani skovali drugačen načrt. Železarji so brez zadetkov klonili že pred dvema tednoma na pripravljalni tekmi, sobotni večer s precej večjim vložkom pa je vnovič dobila Olimpija, ki je z 2:1 dvoboj obrnila v svojo korist.

Bivša Jeseničana pokopala svojo nekdanjo ekipo

Za hitro vodstvo Ljubljančanov je poskrbel novopečeni zmaj iz Jesenic David Plenko, ki je že v peti minuti potrdil formo svoje ekipe. Devet minut kasneje je Nik Pem ob številčni premoči s strelom z razdalje derbiju prinesel izenačenje. Ob koncu druge tretjine je Olimpija ponovno povedla, ko je po akciji Koblarja in Jezovška v 39. minuti zadel še en nekdanji član Jesenic Sašo Rajsar. To je bil tudi odločilni gol Gorenjca iz Ljubljane, saj je razpoloženi Žan Us do konca tekme jeseniškim hokejistom zaklenil svoja vrata.

Alpska liga tik pred vrati

Obe moštvi bosta klubsko tekmovalno sezono v Alpski ligi začeli ta teden. Trenutni državni prvaki iz Jesenic bodo 15. septembra gostili Cortino, na isti dan pa bo Olimpija gostovala pri Fassi. Spomnimo, da so Jeseničani lani v Alpski ligi končali v polfinalu, po tem ko so v četrfinalu izločili prav Olimpijo.

Pred desetimi dnevi je predsednik Miha Butara na novinarski konferenci v Tivoliju potrdil, da je vzdušje v ekipi odlično, cilji pa jasni –  zmaga v pokalu, državnem prvenstvu in polfinale Alpske lige. Prva kljukica je torej narejena, Ljubljančani so zasluženo osvojili pokalno lovoriko, kar je lepa popotnica tudi za nadaljevanje sezone v Alpski ligi.

 

Avtor: N. D.
Foto: HK SŽ Olimpija