“Bolezen odnesla polfinale”

Hrovat, Robnik, Bucik, Dvornik (foto: Smučarska zveza Slovenija)

Zmagovalka paralelnega veleslaloma v italijanskem Sestrieresu je Francozinja Clara Direz, ki je bila v dvoboju za zmago boljša od Avstrijke Elise Mörzinger. V italijanskem dvoboju za tretje mesto je bila od včerajšnje zmagovalke Federice Brignone hitrejša Marta Bassino. Po včerajšnjem šestem mestu Mete Hrovat se je na današnjem paralelnem veleslalomu izmed četverice Slovenk najbolj izkazala Tina Robnik, ki je osvojila osmo mesto. Naša druga finalistka, Meta Hrovat, v šestnajstini finala je izpadla prav proti Robnikovi, je zasedla 23. mesto, Maruša Ferk (45. mesto) in Ana Bucik (odstop) sta ostali brez izločilnih dvobojev v katerih se pomeri dvaintrideseterica.


24-letna Francozinja Clara Direz, ki je bila doslej na tekmah svetovnega pokala najvišje na sedmem mestu (lani decembra na veleslalomu v avstrijskem Lienzu) je presenetljiva zmagovalka nepredvidljive paralelne preizkušnje. Paralelno različico veleslaloma v italijanskem Sestrieresu je dobila po finalni zmagi nad Avstrijko Eliso Mörzinger. Za mesto na stopničkah sta se na domači tekmi pomerili domačinki, včerajšnja zmagovalka Federica Brignone in Marta Bassino. Uspešnejša je bila slednja. Ekipni uspeh Italijank je s petim mestom dopolnila Sofia Goggia.

Tina Robnik je po zmagi v šestnajstini finala nad reprezentančno kolegico Meto Hrovat (na koncu triindvajseta), v osmini finala v napetem dvoboju za stotinko ugnala Američanko Nino O´Brein, v četrtfinalu pa jo je izločila prav kasnejša zmagovalka Diarezova. V dvobojih za razvrstitev od petega do osmega mesta Savinjčanka ni bila uspešna (premagali sta jo Norvežanki Kristin Lyshdal in Thea Louise Stjernesund), tako da je zasedla osmo mesto. To je njena prva letošnja uvrstitev med deseterico.

˝Z današnjo tekmo in rezultatom sem seveda zadovoljna. Po analizi ugotavljam, da imam še kar nekaj rezerve, saj prav vsi zavoji niso bili optimalni, nekaj je bilo zdrsov, ˝ pravi Robnikova, ki sproščeno in optimistično zre v nadaljevanje sezone. ˝Paralelna preizkušnja je zelo nepredvidljiva. Z današnjim smučanjem nisem zadovoljna, preveč je bilo napak. Seveda sem imela v mislih precej več kot zgolj uvrstitev v izločilne dvoboje˝, nam je povedala Meta Hrovat, naša druga finalistka. Brez finala sta tokrat ostali Ana Bucik (odstop) in Maruša Ferk (45. mesto).

˝Na tukajšnji snežni podlagi se res nisem dobro počutila. Danes sem smučala na polno, kar je za paralelno tekmo edini pravi recept, a se mi žal ni izšlo, bo naslednjič bolje … ˝ po tekmi, kljub odstopu, ni bila preveč razočarana Bucikova. ˝Že prva kvalifikacijska vožnja je bila povsem zgrešena. Uštela sem se pri ritmu. V drugi, mnogo boljši, pa ni bilo možno nadoknaditi izgubljenega, ˝ pa nam je razloge za slabšo uvrstitev pojasnila Ferkova.

˝ Osmo mesto Robnike je seveda izvrstno. Ker je bila Tina pretekli teden bolna, je izgubila kar precej moči. To je bilo evidentno v zadnjih vožnjah. Prav zaradi pomanjkanja moči je izgubila ˝vstopnico˝ za polfinale in tudi v dvobojih za razvrstitev se je poznalo, da ni v optimalnem stanju, ˝ je danes našo najboljšo smučarko ocenil trener Janez Slivnik in hkrati dodal, da je Hrovatova danes pač naredila preveč napak, Bucikova pa se na ledeni podlagi ni znašala. ˝Paralelna tekme? So atraktivne, izenačene in najbrž za gledalce zanimive. Ampak za moj okus tudi nevarne, preveč je padcev! ˝ je po uspešnem vikendu v Italiji zaključil Slivnik.

Vir: SZS