Bogatajeva v Oberstdorfu znova na stopničkah!

Smučarke skakalke so opravile s prvo od dveh posamičnih tekem na zadnjem prizorišču pred svetovnim prvenstvom, ki se bo v Seefeldu začelo čez teden dni. Še enkrat več se je odlično izkazala tudi naša skakalka Urša Bogataj, ki je v Oberstdorfu osvojila 3. mesto in po uspehu v domačem Ljubnem prišla do drugih stopničk za svetovni pokal v smučarskih skokih v tednu dni.


S skokom 120,5 m je v finalu Urša Bogataj prehitela tudi slovito Saro Takanaši in nato s četrtega mesta po 1. seriji napredovala za eno mesto in izenačila svojo najboljšo uvrstitev med smučarsko elito. Na današnji prvi posamični tekmi v Oberstdorfu je zmagala Norvežanka Maren Lundby, ki v zadnjem obdobju redno zavzema najvišja mesta med žensko konkurenco. Na tretjem mestu je končala nemška favoritinja Katharina Althous.

Do točk so v Nemčiji prišle še štiri Slovenke. Nika Križnar je končala na 18. mestu, Jerneja Brecl je bila 20., Špela Rogelj mesto za njo, Maja Vtič pa je zasedla 27. mesto. Tisti kar najbolj razveseljuje slovenski tabor je dejstvo, da se vse omenjene štiri tekmovalke redno uvrščajo med najboljših 30. S takšnimi rezultati ima slovenska ekipa dober zelo obet za bližujoče se svetovno prvenstvo.

Po sobotni in nedeljski tekmi v Oberstdorfu se bodo skakalke torej preselile v Seeefeld, kjer bo od 19. februarja do 3. marca svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju.