Bodo Slovenci “osvojili” še eno gondolo?

Tim Mastnak v novo sezono vstopa z željo po velikem kristalnem globusu

Svetovni pokal v deskanju na snegu se ta teden nadaljuje v Italiji. Alpski deskarji bodo danes nastopili na paralelnem veleslalomu v italijanski Carezzi, za najvišja mesta pa se bodo potegovali tudi slovenski predstavniki.


Tedensko deskarsko dogajanje bodo v  Carezzi, na tretjem paralelnem veleslalomu sezone, odprli alpski deskarji. Na progi Pra di Tori bodo, tako kot na prvih dveh tekmah v Rusiji, nastopili samo naši prvokategorniki: Gloria KotnikŽan KoširRok Marguč in Tim Mastnak.

Mladi upi na tekme evropskega pokala

Črt Ikovic in Jernej Glavan se selita na tekme evropskega pokala. V petek in soboto bosta v avstrijskem Hochfügnu (tekmi sicer prireja Nemška deskarska zveza, op.p.) namreč na sporedu paralelna veleslaloma. Za Ikovica bo to prva tekma v sezoni, Glavan pa je neprecenljive izkušnje že nabiral na nedavni tekmi svetovnega pokala v Cortini (48. mesto). Poleg omenjenih dveh fantov bosta na teh tekmah nastopila tudi Sara Goltes in Gal Leskovar, ki sta pretekli vikend tekmovala na FIS mladinskih paralelnih slalomih v Cortini. Sara je bila dvakrat enajsta, Gal pa šestnajsti in devetindvajseti,”je s Kronplatza sporočil glavni trener Izidor Šušteršič.

Marguč je počival

Tam je s pomočnikom Sebastjanom Webrom vodil še zadnje treninge pred prihajajočimi tekmami. “Poleg mladih upov iz B ekipe sta z nami tudi Tim in Žan. Gloria je v Carezzi, kjer deska na progi Paolina, proga na kateri bo tekma je seveda že zaprta.  Rok Marguč se je po tekmi v Cortini odločil za regeneracijo in počitek, brez snežnega treninga, ” še dodaja naš trener in poudarja, da so vsi naši asi hitri ter dobro in optimistično razpoloženi.

Prijetna obveznost za Mastnaka

Lanskega zmagovalca Carezze, Tima Mastnaka, je v Italiji čakala še prijetna obveznost. Z lansko zmago si je namreč prislužil gondolo s svojim imenom, v uporabo deskarjem in smučanjem pa je bila ˝gondola Mastnak˝ predana na manjši slovesnosti.

Od besa do zadovoljstva

Izkušeni Žan Košir je odločen, da poseže v sam vrh:˝”Takoj po zadnji tekmi so bili moji občutki mešani. Vse od besa pa do zadovoljstva! Delal sem napake, ki si jih lahko privoščijo le neizkušeni mladinci. A sem zadevo seveda prespal in analiziral. Tudi moje vožnje so s treninga v trening boljše, vrača se konstantnost, tako da računam, da se dobro konča tudi moja zadnja tekma v tem koledarskem letu .”

Kvalifikacije zadnje tekme za svetovni pokal alpskih deskarjev v tem koledarskem letu bodo na sporedu ob 9:00 uri, finalni dvoboji pa bodo na sporedu ob 13:00 uri.