Bodo načrti Lindsey Vonn šli po gobe?

Ameriška zvezdnica alpskega smučanja, Lindsey Vonn, se bo konec tedna spet vrnila na tekme svetovnega pokala. Prva tekma naj bi se odvila v St. Antonu, kjer pa imajo trenutno težave z vremenom in pri pripravi prog za sobotni in nedejski smuk ter superveleslalom. Uvodni trening, ki naj bi bil v četrtek pa so zaradi prevelikh količin zapadlega snega že odpovedali.  

Lindsey Vonn je udeležbe tekem  v Avstriji potrdila na Instagram profilu in s tem napovedala, da se boj za rekordni niz zmag v svetovnem pokalu še ni končal. Do zdaj ima zabeleženih že 82 zmag, cilja pa na rekordnih Stenmarkovih 86.


Vonnova je že lep čas odsotna, saj si je na začetku sezone poškodovala koleno in ni mogla tekmovati. Na Instagram profilu je delila video in pod njim zapisala: “Ni še končano. Za mano je šest zelo težkih tednov, toda spet sem na smučeh in se veselim novega štarta. Se vidimo ta konec tedna v St. Antonu.”

Njene načrte pa ji lahko uniči ravno vreme, saj je v zadnjem času v Alpah padlo veliko senga in povzročilo težave pri pripravi prog. Prvi trening smuka na progi Karl-Schranz bo tako zaradi odpovedi namesto v četrtek šele v petek. V četrtek je po obilnem sneženju na Tirolskem zapadlo okoli 30 centimtrov snega. Avstrijska tiskovna agencija APA pa je povzela napovedi državne meteorološke službe, da naj bi se v petek in soboto, ko je predviden smuk, padavine umirile. Kritična je le nedelja, ko naj bi se snežne padavine ponovno okrepile.

Tekme svetovnega pokala v St. Antonu bodo prve v hitrih disciplinah od zmage Ilke Štuhec v smuku in superveleslalomu v Val Gardeni 18. in 19. decembra.