Bodo adut Poljakov tudi “čudežni” čevlji?

Nekaj dni pred prvimi tekmami nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v poljski Wisli, je zaokrožila novica, da naj bi imeli ravno Poljaki na voljo “čudežne” smučarske čevlje.


V medijih je zaokrožila novica, da bodo poljski skakalci na smučeh v novi sezoni uporabljali posebne čevlje, ki naj bi jim omogočali kar za 6 – 8 metrov daljše skoke. Opremo naj bi razvili skupaj s podjetjem Nagaba, trenutno pa še nihče od konkurentov ne ve, kaj bodo prinesli “čudežni” čevlji.

Koliko dlje bodo skakali Poljaki z novimi čevlji?

Čevlji so neznanka tudi za glavnega trenerja Michala Doležala: “Teško je povedati, koliko metrov lahko pridobimo s čevlji.” Skakalec Piotr Zyla je razkril, da bo imel s kolegi iz reprezentance določeno prednost pred tekmeci: “Z njimi imamo boljši občutek za smuči med letom.” Podobno razmišlja tudi Kamil Stoch: “Čevlji so nam v veliko pomoč. Pomembno je, da imamo svojega dobavitelja.”

S pogledom proti Pekingu 2022

Vrhunec razvoja naj bi novi čevlji dočakali pred olimpijskimi igrami v Pekingu leta 2022, v poljskem taboru pa se tudi z njihovo pomočjo nadejajo vrhunskih dosežkov v naslednjih sezonah.