Bo Peter Prevc kljub poškodbi stal na stopničkah ?

Peter Prevc, najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov, je po poškodbi in operaciji gležnja uspešno opravil kvalifikacije za svojo prvo tekmo svetovnega pokala.  V Englebergu je skočil 132 metrov in se tako uvrstil kot šesti na tekmo. Dobro formo je prikazal tudi Jernej Damjan, zmagovalec kvalifikacij pa je v tej zimi domala nepremagljivi Japonec Rjoju Kobajaši.


 

Rezultat iskanja slik za peter prevc

Peter Prevc je zaradi poškodbe nazadnje nastopil letos marca in tako več kot pol leta preživel brez smučk. Pred odhodom v Švico je dejal, da se na prvi test pred novoletno turnejo odpravlja brez strahu. Tako se mu je zlahka uspelo uvrstiti na tekmo z zelo lepim rezultatom. Izbral pa si je skakalnico pod goro Titlis, kjer je v sezoni 2015/16 že dvakrat zmagal.  “Je zelo popularna, ima dolgo tradicijo, tu se že dolgo tik pred božičem zbere svetovni pokal. Jaz sem tu dosegel že zelo dobre in tudi zelo slabe rezultate. Ko si v formi, ti je skakalnica všeč, ko nisi, ti ni všeč. Danes sem jo naštudiral v redu, upam, da bo jutri tudi tako, če ne še bolje.” Je povedal za Sportal.

 

Poleg Petra Prevca, ki je bil najboljši v slovenski vrsti, je zelo uspešno nastopil tudi Jernej Damjan (131 metra/124,1 točke), ki je bil v kvalifikacijah osmi, na tekmo so se uvrstili tudi Timi Zajc(128/118,1) kot 18., Domen Prevc (126,5/114,8) kot 23., Anže Lanišek (120/102,4) kot 42. in Žak Mogel (119/97), ki je bil 49. med vsemi kvalifikanti. Brez nastopa v slovenski ekipi je ostal le Tomaž Naglič (114,5/88,9), ki je tekmo končal na 54. mestu.

Kvalifikacije je dobil trikratni zmagovalec svetovnega pokala to sezono, Japonec Ryoyu Kobayashi (137/134,4).

Oba Prevca in Zajc so bili uspešni že na uradnem treningu, kjer je najstarejši od bratov Prevc pristal na 128 metrih, enako daljavo je dosegel tudi mlajši Domen. Še meter dlje pa je skočil letošnji najboljši slovenski skakalec Timi Zajc. Timi se je zadnje tedne pripravljal in pridno treniral, kvalifikacije je kot 18. tudi odlično opravil in res prehitel mlajšega Prevca. Lahko pričakujemo, da bo na tekmi še boljši?