Bo Olimpija po izjemnem preobratu prišla do naslova prvaka?

Hokejisti HK SŽ Olimpija bodo nocoj ob 20. uri odigrali odločilno sedmo finalno tekmo Alpske lige proti Pustertalu, po kateri bo znan prvak tekmovanja. 


Še pred nekaj dnevi je bila Olimpija v izgubljenem položaju, ko so Tirolci v seriji vodili s 3:1 in bili na peti tekmi slabe pol minute oddaljeni od alpskega naslova. Zmaji pa so nato 24 sekund pred koncem izsilili podaljšek, dosegli neverjetno zmago in finale preselili v Ljubljano. V petek so tako v Tivoliju s 6:2 suvereno premagali Pustertal in serijo izenačili na 3:3.

Z izjemni povratkom so Ljubljančani psihološko prednost prevesili na svojo stran in se z gorečo željo pripravljajo na finalni dvoboj, ki pa se bo odvil na italijanskem ledu. “Psihološka prednost je po dveh zmagah na naši strani, oni so verjetno na tleh, niso pričakovali tega, ampak mi se oziramo le na svojo igro, kako bomo igrali mi. Moramo ostati zbrani vso tekmo,” so na Sportali zapisali komentar Žana Jezovška, Aleš Mušič pa je dodal, da “bo treba ostati zbran celotno srečanje ter garati od prve do zadnje minute.”

O prvaku bo tako odločala večerna tekma v Italiji, ki se bo začela ob 20. uri.