Bliža se novoletna turneja skokov, čakajo nas tekme slaloma in veleslaloma. Potekal je tudi prvi uradni trening smuka!

Bliža se 67. novoletna skakalna turneja, ki se bo pričela s sobotnimi kvalifikacijami. Samo še nekaj dni loči smučarske skakalce od prvega vrhunca sezone, tradicionalne novoletne turneje, ki bo letos potekala že 67. Kot je v navadi, se bo vse skupaj začelo v Oberstdorfu, nadaljevalo v Garmisch-Partenkirchnu in Innsbrucku, končalo pa v Bischofshofnu. Skupno zmago bo branil poljski matador Kamil Stoch, ki je na zadnji novoletni turneji zmagal prav na vseh štirih skakalnicah. Nastopil bo tudi Japonec  Rjoju Kobajaši, ki je na novoletni turneji je nastopil dvakrat, najvišje je končal lani, na 22. mestu. Nemci računajo na domačina Karla Geigerja, ki se je pred dvema tednoma veselil premierne zmage v svetovnem pokalu. Norvežani veliko pričakujejo od Johanna Andreja Forfanga in Roberta Johanssona. Avstrijci med deseterico skupne razvrstitve nimajo nobenega predstavnika. Tudi Rus Jevgenij Klimov bo nastopil. Kot smo že poročali se na turnejo odpravlja tudi šest Slovencev. Glavni trener Gorazd Bertoncelj je že pred nedeljskim državnim prvenstvom odločil, da bodo v Oberstdorf potovali Timi Zajc, brata Prevc in Jernej Damjan, po tekmi državnega prvenstva pa na seznam potnikov dopisal še drugega in tretjega iz Planice Anžeta Semeniča in Bora Pavlovčiča.


 

V italijanskem Bormiu pa je bil na sporedu prvi uradni trening smuka pred tekmama svetovnega pokala, ki bosta na sporedu v petek in soboto. S progo Stelvio je najhitreje opravil domači predstavnik Christof Innerhofer (1:57.48), najhitrejši Slovenec Klemen Kosi je bil 17.

 

 

 

 

 

 

Tekme svetovnega pokala alpskih smučark v avstrijskem Semmeringu kljub slabemu vremenu niso ogrožene, so danes sporočili prireditelji zadnjih preizkušenj v koledarskem letu 2018. V petek bo na sporedu veleslalom, v soboto pa slalom.