Bled: Risi opravili tudi z Italijani! Pintarič: “Lahko bi dali pet, šest golov več.”

Slovenska reprezentanca je prišla še do druge zaporedne zmage na turnirju evropskega izziva na Bledu. Po včerajšnji zmagi nad Madžari je danes z 2-1 padla še Italija. Zmaga je Risom že prinesla končno prvo mesto na turnirju.


Italijani so ekipa elitne divizije, ki je v Slovenijo prišla v dokaj močni zasedbi. Kljub temu so bili naši hokejisti večinoma boljši nasprotnik. Risi so povedli preko Žige Jegliča, ki je plošček z desne strani poslal pod prečko. To je že drugi zadetek Jegliča v tej reprezentanči akciji, ki je tako na najlepši možen način kronal vrnitev v izbrano vrsto.

V drugi tretjini gledalci na Bledu niso videli zadetkov, igra je bila dokaj raztrgana. So pa zato Slovenci znova zadeli v 6. minuti zadnje tretjine, ko je do novega gola prišel David Rodman. Tudi za Rodmana je bil to drugi zadetek na tem turnirju. Italijani so uspeli znižati v 58. minuti. Phil Pietroniro je takrat ukanil sicer odličnega Matijo Pintariča. Sledila je silovita ofenziva gostov, vendar so varovanci Iva Jana zdržali nalet in se na koncu veselili.

Pintarič in Jan: “Zmaga bi bila lahko višja”

Vratar Matija Pintarič je dobro opravljal vlogo prvega vratarja, ki mu je bila dodeljena nocoj. Sam je zadovoljen s predstavo njegove ekipe, je pa mnenja da bi morali Risi realizirati več priložnosti. “Mogoče so Italijani v zadnjih par minutah pritisnili, ampak čez celotno tekmo smo bili gladko boljši nasprotnik. Če bi bili malo bolj zbrani pred golom bi lahko bilo tudi pet, šest razlike za nas.”

Podobnega mnenja je tudi selektor Ivo Jan. “Mislim, da rezultat ni realen, imeli smo veliko več od igre. Če daš ekipi kova Italija, ki igra v elitni divizije, možnost da igra 5 na 3 so to seveda izkoristili. Ampak mislim, da smo naredili korak naprej. Deset minut druge tretjine smo malo plavali v obrambni tretjini, hoteli smo malo prelepo odigrati. Zdi se mi, da smo tekmo v zadnji tretjini lepo pripeljali do konca,” je po tekmi povedal nekdanji reprezentant, ki je na selektorski stolček sedel lani. Ozrl se je tudi že na jutrišnjo tekmo proti Belorusiji, ki je danes s 3-5 izgubila proti Madžarski. “Belorusi niso slabi nasprotniki. Ponavadi nam na zadnjih tekmah koncentracija nekoliko pade. Belorusi naj bi bili najslabši nasprotnik tukaj in ponavadi sej je za boljše ekipe nekoliko težje pripraviti kot na slabše. Ampak tu ni slabe reprezentance, danes so Belorusi dobro igrali proti Madžarom. Mislim, da nas zopet čaka ena dobra tekma.”

Jutri ob 19.30 čaka Slovence torej še zadnje srečanje na Bledu. Palice bodo prekrižali z Belorusi, ki so na Bled pripotovali z B ekipo.

Avtor: Timotej Prosenc