Biatlonci pred odločilnimi tekmami

Po svetovnem prvenstvu v Anterselvi se nadaljuje sezona svetovnega pokala, v kateri so na sporedu še tri prizorišča. Ta konec tedna bodo najboljši biatlonci  zbrani na Češkem v Novem mestu.


Tako kot že vso sezono, bodo tu na Češkem v moški konkurenci nastopili Jakov Fak, Klemen Bauer, Rok Tršan in Miha Dovžan. Naši fantje so na svetovnem prvenstvu pokazali, da lahko ob koncu sezone še računajo na vrhunske uvrstitve. Jakov Fak je s četrtim mestom dokazal, da je še vedno sposoben konkurirati za sam svetovni vrh, Tršan je tudi v Anterselvi potrdil svojo konstantnost v letošnji sezoni, med dobitnike točk se je vrnil Klemen Bauer, Miha Dovžan pa je največ pokazal tam, kjer se je od njega to pričakovalo, na štafetni tekmi.

Tudi ženski del reprezentance lahko bolj sproščeno nastopi ob koncu sezone, saj je Lea Einfalt z dvema uvrstitvima med dobitnice točk izpolnila cilj in tako dokazal, da tudi ženski del vztrajno napreduje. Na Češko so polef Einfaltove odpotovale še Polona Klemenčič, Nina Zadravec in Nika Vindišar. Po tekmah na Češkem sledijo tekme še na Finskem v Kontiolahtiju in na Norveškem v Oslu.


Spored Nove mesto:

5.3.2020 sprint ženske
6.3.2020 sprint moški
7.3.2020 štafeta moški in ženske
8.3.2020 skupinski start moški in ženske