Bertoncelj izbral udarno sedmerico za začetek sezone

Dobra dva tedna pred pričetkom nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih je slovenski selektor Gorazd Bertoncelj sporočil imena sedmih izbrancev, ki bodo Slovenijo zastopali na uvodu v sezono na Poljskem in Finskem.


Slovenska izbrana vrsta v smučarskih skokih se je v teh dneh mudila na pripravah v poljskih Zakopanah, kjer so prvič pripravili ledeno smučino že pred začetkom sezone. Naši A in B ekipi sta na Poljsko odpotovali v ponedeljek. Kljub deževnim dnem jim je uspelo opraviti skoraj vse začrtane treninge. Po četrtkovem dopoldanskem treningu so se odpravili nazaj proti domovini, poroča spletna stran Smučarske zveze Slovenije.

Zadovoljni z opravljenimi treningi

“Opravili bomo nekaj več kot dvajset skokov na ledeni smučini. Kljub obilnemu dežju v torek smo uspeli dobro trenirati. Z nekaterimi skoki smo že precej zadovoljni, jasno pa je rezerv še kar nekaj,” je prve priprave na ledeni smučini pokomentiral Gorazd Bertoncelj, ki je s fanti dva treninga na takšni smučini že opravil tudi v Kranju.

Timi Zajc je član udarne sedmerice slovenske reprezentance
Timi Zajc je član udarne sedmerice slovenske reprezentance

Kdo so člani izbrane sedmerice?

Bertoncelj je že razkril sedmerico, ki bo nastopila tako na uvodni postaji v Wisli od 22. do 24. novembra ter tudi čez tri tedne v Ruki na Finskem. Slovenijo bodo na Poljskem in Finskem zastopali Timi Zajc, Anže Lanišek, Peter Prevc, Domen Prevc, Tilen Bartol, Anže Semenič in Rok Justin, ki je Sloveniji zagotovil dodatno sedmo kvoto za prvo periodo svetovnega pokala preko zadnjih poletnih tekem celinskega pokala.

Peter Prevc se bo z reprezentančnimi kolegi na ledeno smučino privajal tudi v Kranju
Peter Prevc se bo z reprezentančnimi kolegi na ledeno smučino privajal tudi v Kranju

Zaključek priprav v Kranju in Wisli

Pred odhodom v Wislo, kjer bosta na sporedu ekipna in posamična preizkušnja, bodo naši skakalci trenirali še v Kranju. Prve doskoke na snegu bodo skakalci opravili v Wisli konec prihodnjega tedna.