Bertoncelj imenoval četverico, izpadla Damjan in Semenič.

Gorazd Bertoncelj je na podlagi rezultatov dveh današnjih treningov imenoval četverico skakalcev, ki bo nastopila na kvalifikacijah za sobotno posamično tekmo. Med izbranci so Timi Zajc, Žiga Jelar, Peter Prevc in Anže Lanišek.


Danes sta bila na Bergislu na sporedu še dva treninga. Prvega je dobil Nemec Markus Eisenbichler (125 m), drugega pa Rjoju Kobajaši (132 m). Najboljši Slovenec v prvi seriji je bil Anže Lanišek na sedmem mestu, sledili so Žiga Jelar (17.), Jernej Damjan (19.), Peter Prevc (29.) in Anže Semenič (32.).

Tudi na drugem treningu je bil najboljši Slovenec Lanišek (10.), za njim pa so bili razporejeni Prevc (15.), Damjan (18.), Semenič (20.) in Jelar (30.). Timi Zajc je izpustil oba današnja trening skoka, saj mu je trener namenil počitek. Ob Zajcu, ki je imel nastop že zagotovljen, bodo tako jutri nastopili še Jelar, Prevc in Lanišek, medtem ko Damjan in Semenič Bertonclja nista prepričala.
“Današnji trening je oblikoval dokončno ekipo za jutri. Trening je bil takšen, da je Lanišek dvakrat zelo dobro opravil svojo nalogo, preostali so še tipali in testirali svojo opremo, tako da smo videli mešane skoke,” je o pripravljenosti svojih varovancev povedal Bertoncelj. S treningom pa je bil kar zadovoljen Lanišek. Zame je bil današnji trening boljši. Bolje sem čutil počep in odskok, tako da lahko mirno gradim na teh skokih.”

Kvalifikacije bodo na sporedu jutri ob 14.30, sobotna tekma pa bo ob istem terminu.

Avtor: Timotej Prosenc