Bauer kralj Pokljuke, med dekleti slavje Vindišarjeve

SLOSKI biatlon, Žiga Intihar.

Na Pokljuki so se biatlonci in biatlonke konec tedna pomerili še za državne naslove na tekmi s skupinskim startom. Še tretjega naslova letos se je razveselil Klemen Bauer, pri dekletih pa je vso konkurenco ugnala Nika Vindišar.


Letošnji kralj državnih prvenstev je Klemen Bauer, ki tekme za domači naslov vzema za izvrsten trening pred nadaljevanjem sezone svetovnega pokala. Bauer je tokrat pokazal tudi večjo zbranost na strelišču, vseeno pa sta se mu dve napaki prikradli na zadnjem strelskem postanku, ena pa že na drugem. Na drugem mestu je bil Bauerjev klubski sotekmovalec iz kluba SK Ihan Matic Repnik, ki je zgrešil le enkrat in zaostal 51.9 sekunde. Tretji je bil Toni Vidmar, ki je zgrešil dvakrat in zaostal malenkost več kot minuto.

Izenačena bitka med dekleti

Izjemno izenačen boj sta v ženski konkurenci bili Nika Vindišar in Lea Einfalt. Dvoboj je za 6.6 sekunde dobila mlajša Vindišarjeva, ki je na strelišču zgrešila dvakrat, Einfaltova pa štirikrat. Tretja je bila Nina Zadravec s petimi zgrešenimi streli in zaostankom 38.8 sekunde.