Bankrot Medveščaka? Liga EBEL ogrožena za Zagrebčane!

Hokejski klub Medveščak Zagreb, ki igra v ligi EBEL, je v veliki finančni krizi. Po poročanju medijev naših severni sosedov ni znano ali bodo sploh dokončali sezono v razširjenem avstrijskem prvenstvu.


Barve Medveščaka branijo tudi trije slovenski hokejisti, Mitja Robar, Mark Čepon in Nik Simšič, nad katerimi pa sedaj visi grožnja da bodo ostali brez kluba. Zagreb naj bi že zapustila Antonin Manavian, ki se vrača v Grenoble in Mario Puskarich, ki odhaja v ligo ECHL.

V krizo Medveščaka sta se že vmešala predsednik lige EBEL Karl Sofron in direktor Christian Feichtinger. “Izpolnili so vse obveze lige, dva sponzorja pa nista v celoti izpolnila finančnih obljub. Delamo v tej smeri, da sezono izpeljemo, kot se je začela,” je dejal Feichtinger, ki očitno še dopušča možnost da Zagrebčani izpeljejo sezono do konca.

Glede na razplet dogodkov je Medveščak očitno še pravočasno zapustil Marcel Rodman, še en Slovenec, ki je na Hrvaškem deloval kot pomočnik trenerja. Rodman je sedaj trener Jesenic. Neznanka je tudi prihodnost trenutnega prvega trenerja Medveščaka Aarona Foxa, ki z moštvom tudi ni dosegel želenih rezultatov. Po 23 tekmah se edini hrvaški predstavnik v ligi EBEL, namreč nahaja na predzadnjem mestu.

V primeru izločitve Medveščaka iz tekmovanja se bodo črtale vse tekme, ki si jih Zagrebčani odigrali to sezono. Kakšna bo prihodnost tega kluba bo znano v kratkem.

Avtor: Timotej Prosenc