Avstrijsko-slovenski konec tedna v Zakopanah

Tudi druga tekma celinskega pokala v poljskih Zakopanah je pripadla Avstrijcem. Tokrat sta večino zmagovalnega odra zavzela Philipp Aschenwald na prvem in njegov rojak Stefan Huber na drugem mestu. Na naše veselje je bil krajec stopničk tudi slovenski, tretje mesto je osvojil Žak Mogel, takoj za njim pa se s 4. mestom lahko pohvali še Anže Semenič.


Philipp Aschenwald, ki s sobotnim 7. mestom ni bil med najboljšimi, čeprav je prej sedemkrat zapored končal na odru za zmagovalce, je danes vnovič potrdil svojo »poletno« formo. 22-letnik je svojo zmago potrdil z odličnima skokoma, 139 m v prvi in 134 m v drugi seriji ter skupno dosegel 264.0 točk. Njegov reprezentančni kolega Stefan Huber, zmagovalec včerajšnje tekme, se je z nocojšnjim drugim mestom še enkrat več zahvalil Zakopanam, ki mu očitno zares ležijo. S skokoma dolgima 133 m in 139,5 m je dosegel končnih 256.2 točk. Včeraj sta poleg Huberja na stopničkah stala še Švicar Killian Peier kot drugi, tretji pa je bil Moritz Baer iz Nemčije.

Mladi up slovenskih skokov Žak Mogel je bil po prvi seriji s 132 metri na nezavidljivem 13. mestu in šele v drugem skoku zares pokazal iz kakšnega testa je, ko je preletel 139 metrov. S 248.4 točkami je končal je na odličnem tretjem mestu, to pa so za 17-letnika tudi že tretje poletne stopničke. Zagotovo smo priča najstnikovi najboljši poletni sezoni, drugo tekmo v Zakopanah pa nam je še malce bolj polepšal Anže Semenič s 4. mestom (134 m, 133 m, 244.0 točk). Naša skakalca sta bila solidna že na včerajšnji tekmi. Semenič je naredil velik preskok s 13. mesta na današnje četrto, na katerem pa je še v soboto popoldan stal Žak Mogel.

Aschenwald že zagotovil naslov

Zakopane so torej že podale odgovor na zmagovalca celinskega pokala. Philipp Aschenwald (814 točk) si je praktično že izboril prvo mesto omenjenega tekmovanja, ki se končuje 29. in 30. septembra v nemškem Klingenthalu. Švicar Killian Peier (448 točk) je drugi , Žak Mogel pa se s 409 točkami dobro drži na tretjem mestu.

 

Avtor: N. D.
Foto: FIS