Avstrijec zaprl usta Švicarjem, Martin Čater 8!

Danes je na sporedu alpskega smučanja preizkušnja za moške v smuku v  Wengnu. Avstrijec Vincent Kriechmayr je zmagovalec smukaške klasike za 89. pokal Lauberhorn, potem ko je ob prihodu v cilj prehitel Beata Feuza in s tem preprečil Švicarsko slavje v Wengnu.  Na štartu so tudi trije Slovenci.


Vodilni v seštevku smuka, Švicar Beat Feuz je s štartno številko 5 prevzel vodstvo in navdušil domače ljubitelje smuka, ki so ob njegovem prihodu v cilj že načrtovali proslavljenje zmage Švicarja na domači progi vendar pa jim je tokrat načrte preprečil Avstrijec. Avstrijec je Vincent Kriechmayr je z odličnim smukom bil najhitrejši tudi na zadnjih dveh vmesnih časih na progi in  v cilj prišel s prednostjo 0,14 sekunde in se tako prebil do svoje četrte zmage v karieri. Na stopničkah pa se jima je danes na progi v Wengnu pridružil še Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je za Avstrijcem zaostal za 0,26 sekunde. Aksel Lund Svindal pa se bo tokrat moral zadovoljiti z 4. mesto, saj je tokrat bil prepočasen in je za Avstrijcem zaostal za že 0,52 sekunde.

Na štartu v Wengnu pa so bili tudi trije Slovenci. Na zahtevno progo v Wengnu se je prvi od Slovencev podal s štartno številko 41 Martin Čater in nas ob prihodu v cilj navdušil, zasedel je namreč izjemno 8. mesto, ter za vodilnim Avstrijcem je zaostal 0,92 stotink sekunde. Točke svetovnega pokala pa je dosegel tudi Boštjan Kline, ki je s štartno številko 45 prišel do 27. mesto in tako dosegel svoje prve točke v sezoni. Tretji od Slovencev Miha Hrobat pa je končal izven trideseterice in sicer na 38. mestu.

Klasični švicarski smuk za 89. pokal Lazberhorn pa je kar nekaj tekmovalcev prisilil k odstopu, večina padcev se je k sreči končala brez poškodb, brez poškodbe pa na žalost ni odnesel Italijan Emanuel Buzzi, ki pa je padel v izteku proge, po tem ko je že zabeležil odlično šesto mesto. Buzzija so iz ciljne arene odpeljali reševalci, po prvih informacijah pa naj bi si nesrečni Italijan poškodoval koleno.