Avstrijci razkrili udarne adute

Še manj kot mesec dni nas loči do začetka nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Vodstvo avstrijske reprezentance je že razkrilo, kdo bo branil barve naših severnih sosedov v poljski Wisli.


Avstrijski smučarski skakalci so minuli konec tedna opravili z državnim prvenstvom, nato pa nadaljevali s pripravami na pričetek nove sezone. Glavni trener Andreas Felder je že razkril imena šesterice skakalcev, ki bodo nastopili na uvodni tekmi sezone v Wisli.

Kdo so člani udarne zasedbe?

To so Michael Hayboeck, Stefan Kraft, Jan Hoerl, Gregor Schlierenzauer, Daniel Huber in Philipp Aschenwald. Že sedaj je znano, da bosta Manuel Fettner in Clemens Aigner sezono začela na tekmah kontinentalnega pokala.

Stefan Kraft je pričakovano med šesterico izbrancev
Stefan Kraft je pričakovano med šesterico izbrancev

Priprave tudi na toplem Cipru

“Po dolgi in intenzivni poletni sezoni sedaj vemo, katerih šest skakalcev nas bo zastopalo na prvih tekmah. Seveda se lahko v mesecu dni še marsikaj zgodi. Če bo prišlo do nihanj v formi, se lahko zgodijo določene spremembe. A verjamem, da bodo fantje še napredovali. Pred nami so priprave na Cipru ter nato zadnje piljenje forme v Garmisch-Partenkirchenu ter Innsbrucku,” je pojasnil Felder.