Arizona preprečila pobeg kraljev iz zadnjega mesta

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja že zelo dolgo čepijo na zadnjem mestu Zahodne konference, večino časa pa v hrbet gledajo ekipi St. Louis Blues. St. Louis s svojimi igrami prav tako blesti, trenutno ima enako število točk kot Kralji, vendar kar tri tekme manj. V noči iz torka na sredo, so imeli Kopitar in soigralci, na domačem ledu, priložnost, da se vsaj začasno odlepijo z dna, vendar jih je zaustavila Arizona (1-2).


Ne gre in ne gre, bi lahko agonijo Kraljev opisali v tej sezoni. Potem, ko se že zdi da so ujeli pravo formo se hitro zgodi nova serija dveh ali treh porazov in novo razočaranje za prvake iz leta 2012 in 2014. Tudi tokrat je bila predstava v Staples centru preveč bleda, da bi se varovanci Willieja Desjardinsa lahko enakovredno kosali s Kojoti iz Arizone. Po prvih dveh tretjinah so gostje vodili z 2-0, zadetka sta vsak v eni tretjini prispevala Lawson Crouse in Nick Schmaltz.

Praktično do zadnjega dela srečanja Kralji niso našli načina kako plošček pospraviti za hrbet Adina Hilla, ki je zbral 25 obramb, na drugi strani je povratnik Jonathan Quick zaustavil 18 strelov. Nekoliko podjetnejšo igro so hokejisti Los Angelesa pokazali le v zadnjih minutah tretje tretjine, ko so tudi dosegli gol za znižanje izida. Po podaji Kopitarja je zadel Alec Martinez, na žalost domačih navijačev pa je bilo to tudi vse, saj se mreža Arizone ni več zatresla.

Kralji tako ostajajo na samem dnu, nejevoljen pa je bil po novem porazu, že 17. po vrsti, tudi Hrušičan: »Če bi med celotno tekmo igrali na način, kot smo to storili v zadnjih sedmih minutah, potem bi se lahko nadejali dobremu izidu. Na naslednjih tekmah bo potrebno pokazati veliko več skozi celotno srečanje.«

Na včerajšnjem sporedu lige NHL je izstopala tudi ponovitev lanskega finala, tokrat je bil uspešnejši Vegas, ki je na domačem ledu s 5-3 odpravil aktualnega prvaka Washington. Los Angeles bodo sedaj počivali do sobote, ko bodo gostili ekipo z vzhodne obale, New Jersey Devils. Šlo bo za obračun dveh zadnje uvrščenih ekip v svoji divizijah.

Avtor: Timotej Prosenc