Anže Kopitar in soigralci do nove zmage. Končnica je vse bližje.

Čeprav Kralji letos zaenkrat zelo zaostajajo za pričakovanji, pa so v zadnjih dneh zrežirali tri zaporedne zmage. S tem so tudi pridobili nekaj prepotrebne samozavesti in vlili nekaj upanja v svoje navijače. Še drugič letos so premagali rivala iz Las Vegasa, ekipo Las Vegas Night, lanskega finalista lige NHL.


Tako kot v SAP Centru proti Morskim psom iz San Joseja, so Kralji tudi tokrat srečanje odločili v podaljšku. V vratih Los Angelesa je tokrat, namesto Quicka, znova stal 24-letni Cal Petersen, ki je zbral 22 obramb. Kralje gotovo veseli tudi dejstvo, da so do zmage prišli potem, ko so se prvi znašli v zaostanku. Las Vegas je namreč v vodstvo popeljal češki hokejist, Tomaš Nosek. Los Angeles je izenačil v 4. minuti druge tretjine. Michael Amadio je dosegel klasični hokejski zadetek, potem ko je preusmeril plošček v mrežo domačih.

Los Angeles Kings pa so se kmalu znova znašli v zaostanku. Tokrat so preveč prostora pustili Reillyju Smithu, ki je našel način kako plošček spraviti za hrbet Cala Petersena. Po treh minutah so Kralji znova izenačili. Nepopustljivost se je izplačala Alexu Iafallu, ki je najprej ukradel ploščico v obrambni tretjini Vitezov, nato pa zadrsal okoli vrat in plošček pretkano, z odbojem od vratarja Marc-Andréja Fleuryja, poslal v gol.

V začetku druge tretjine so gostje, ob igri z igralcem več, prvič povedli. Tokrat je pomembno vlogo odigral Kopitar, ki je podal pred vrata, plošček pa je v gol preusmeril Jeff Carter. Las Vegas se je kmalu vrnil v igro prek Ryana Reavesa in do konca rednega dela zadetkov več ni bilo. V podaljšku je Tyler Toffoli izkoristil napako domače ekipe in se znašel iz oči v oči z vratarjem Fleuryjem, ter ga premagal za tretjo zaporedno zmago Kraljev.

Po tekmi je imel razloge za dobro voljo tudi Kopitar, ki je dosegel svojo 15 asistenco v tej sezoni. ”Izjemno. V tej sezoni še nismo tako zmagovali. Škoda, da bo zdaj nastopilo obdobje božičnega premora, saj nam je steklo, po drugi strani pa smo v zadnjih dneh odigrali kar nekaj tekem, tako da nam bo počitek po svoje prišel prav, saj so naša telesa že izčrpana.” Vseeno pa se je ozrl tudi na položaj na lestvici, ki še vedno ni spodbuden. “Naš položaj ni dober, trenutno smo v ‘luknji’. Na vsaki tekmi želimo zmagati in nujno potrebujemo točke, ne glede na tekmeca na nasprotni strani ledne ploskve,” je bil Kopitar nezadovoljen z zadnjim mestom, na katerem se Kralji še vedno nahajajo.

Nekoliko bolj spodbudna informacija je, da Los Angeles za mesti, ki vodijo v končnico zaostaja zgolj za osem točk. Priložnost za pridobivanje novih bodo imeli že v noči na petek, ko v Staples Center prihaja Arizona.

 

Avtor: Timotej Prosenc