Anastasiya Kuzmina do prve letošnje zmage

V češkem Novem Mestu so se z ženskim skupinskim startom zaključili letošnji biatlonski boji. Prvič v tej sezoni je zmagala Slovakinja Anastasiya Kuzmina. Slovenija na današnji tekmi ni imela predstavnice.


Slovaška biatlonka Anastazija Kuzmina je na tekmi svetovnega pokala v Novem Mestu na Češkem v tekmi s skupinskim startom na 12,5 km razdalji prišla do letošnje prve zmage. Nenatančna je bila dvakrat, na prvem in na zadnjem strelskem postanku. S progo je opravila v času 35:34.4 minute.

Drugo mesto je zavzela njena rojakinja Paulina Fialkova, ki ji v letošnji sezoni ne manjka dobrih predstav. Tako kot Kuzmina, je bila tudi ona dvakrat nenatančna na strelski liniji, za zmagovalko pa je zaostala za 12 sekund. S tremi zgrešenimi streli je tretje mesto osvojila Francozinja Anais Chevalier. Njen zaostanek za Slovakinjo je bil dobrih 13 sekund.

Vodilna biatlonka svetovnega pokala Italijanka Dorothea Wierer je zgrešila le enkrat, a v zaključku tekme ni imela dovolj moči, da bi se vmešala v boj za stopničke. Dobrih predstav vključno z današnjo tekmo v Novem Mestu ni uspela prikazati lanskoletna zmagovalka svetovnega pokala Finka Kaisa Mäkäräinen. Njen strelski nastop je bil danes pravi polom, zgrešila je kar šestkrat, od tega trikrat na zadnjem strelskem postanku. Razočarana je končala na 22. mestu.

Biatlonke in biatlonce čaka krajši tekmovalni premor, prva postaja po novem letu pa bo od 10. do 13. januarja nemški Oberhof.

Avtor: Nel Daugul