Ameriški vojaki v Garmischu ne bodo videli Vonnove

Lindsey Vonn je na svojem Instragram profilu pričakovano potrdila, da je njen nastop v Garmischu odpovedan. Kljub temu Američanka ne meče puške v koruzo in se pripravlja na novo vrnitev.


Prejšnji konec tedna je ameriška tekmovalka v Cortini sploh prvič v letošnji sezoni nastopila na tekmi svetovnega pokala. Rezultati na treh nastopih pa gotovo niso ustrezali Vonnovi in njenim visokim pričakovanjem. Na nedeljski superveleslalomski preizkušnji je celo odstopila, obenem pa staknila novo poškodbo. Tokrat je kriv živec v kolenu, prav koleno pa ji je težave povzročalo že pred tem.

“Na žalost nastop v Garmischu ta vikend ne pride v poštev. Moje koleno ni pripravljeno na tekmo,” je zapisala Vonnova, ki pa je takoj ovrgla možnost prekinitve kariere. “Po najboljših močeh delam, da bi se vrnila čimprej.”

Obenem je najtrofejnejša ženska smučarka izrazila tudi obžalovanje ob dejstvu, da je v Garmischu ne bodo mogli podpirati vojaki iz tamkajšnke ameriške vojaške baze, ki so njeni zvesti navijači. “Globoko se opravičujem vsem, ki so me želeli priti spodbujati, tudi Američanom iz vojaške baze, ki so me podpirali skozi leta. Cenila bom spomine, ki me vežejo ma Garmisch, še posebej slalomsko zmago,” je Vonnova spomnila tudi na svoje pretekle uspehe.

Kdaj, če sploh se bo Lindsey Vonn vrnila na bele strmine tako ostaja neznanka, malo verjetno pa je, da jo bomo spremljali prihodnji teden v Mariboru.

Avtor: Timotej Prosenc