Alpska liga: Peta zaporedna zmaga Olimpije, uspešne tudi Jesenice

Današnji večer v Alpski ligi je bil uspešen tako za ljubljansko kot tudi jeseniško moštvo. Olimpija je s 4-1 ugnala Cortino, Jeseničani pa so s 6-3 premagali Celovec. Tako HDD Sij Acroni Jesenice kot tudi HK SŽ Olimpija imata na sporedu zgolj še eno tekmo do reprezentančnega premora.


Za Ljubljančane je nocoj ponovno zaigral tudi slovenski reprezentant, Luka Vidmar ki se je vrnil v svojo matično ekipo. 32-letnik je Olimpijo zapustil leta 2005, ko je odšel v ZDA, kjer se je preizkusil v različnih ligah, nato pa se je vrnil v Evropo kjer je igral še v češki, norveški, danski in avstrijski ligi.

Slabši začetek prve tretjine za Olimpijo

Srečanje v Hali Tivoli so bolje otvorili gostje. Hokejisti Cortine so pritisnili na gol Žana Usa in ga po nekaj minutah tudi uspeli premagati. Domače moštvo pa se je po začetnem šoku vendarle uspelo pobrati. Najprej je powerplay izkoristil Miha Zajc, nato pa je vratarja Cortine ukanil še kapetan Mušič in Olimpija je na prvi odmor odšla s prednostjo.

“Malo slabše smo začeli, vendar vemo da se tekma igra 60 minut. Računamo, da bomo v drugi tretjini naredili rezultat. Po mojem mnenju oni igrajo precej bolje kot so na našem prejšnjem medsebojnem obračunu,” je po prvi tretjini izjavil Kristjan Čepon, ki ga je igra italijanskega moštva kar nekoliko presenetila.

Zanesljiveje v drugi in zadnji tretjini

V drugi tretjini je Olimpija prednost preko Gala Korena povišala na 3-1. Zeleno-beli so mrežo Cortine zatresli še enkrat, vendar je bil zadetek Jezovška razveljavljen. Koren je bil ponovno uspešen v zadnji tretjini, ko je zadel za končnih 4-1.

“Bili smo enostavni boljši nasprotnik, promočni smo za nasprotnike kar smo dokazali tudi danes,” je takoj po srečanju povedal strelec prvega zadetka Miha Zajc. V soboto v Tivoli prihaja še Gardena. “Za soboto bomo trenirali se naprej in premagali še njih,” je samozavesten Zajc, ki se je z Olimpijo veselil že pete zaporedne zmage.

Železarji brez Saundersa

Jeseničani so na tekmo v Celovcu krenili brez vratarja Clarka Saundersa. Po poročanju kluba naj bi bil Kanadčan, ki letos igra v rdečem dresu, odsoten približno tri tedne.

Gorenjci so prepričljivo dobili oba letošnja obračuna proti drugi celovški ekipi (9-1, 6-0), kljub temu pa tokrat, glede na relativno visoko zmago, ni bilo enostavno. V prvi tretjini so Železarji vodili z zadetkoma Panceta in Paradisa, vendar so domači v drugi tretjini znižali na 3-2. V zadnji tretjini so za Jesenice zadeli še Čimžar, Kalan in Sodja, ter potrdili zmago slovenskih prvakov.

Ljubljančane nova naloga čaka v soboto, ko bodo doma pričakali Gardeno, Jeseničani pa bodo gostovali pri Fassi.

Avtor: Timotej Prosenc