Alpska liga: Olimpija in Jesenice v leto 2019 vstopata z zmagama

V Alpski ligi so bile odigrane še zadnje tekme v letu 2018, ki pa so se za dva slovenska predstavnika dobro razpletle. Zmaji so na težkem gostovanju z 2-1, šele po kazenskih strelih ugnali drugo ekipo Salzburga, Železarji pa so, prav tako v gosteh, povsem nadigrali Zell am See.


Jeseničani so očitno spet ujeli pravi ritem. Sicer drži, da Avstrijci trenutno niso konkurenčni v boju za najvišja mesta, vendar druga zaporedna zmaga Gorenjcem vsekakor prinaša določeno stabilnost. Trenerja Marcela Rodmana bo gotovo navdušil tudi podatek o razmerju v strelih, kjer je njegovo moštvo dominiralo. Sprožili so namreč še enkrat več strelov kot Zell am See, ob tem pa je njihov vratar Clarke Saunders zbral 21 obramb.

HDD Sij Acroni Jesenice so povedle v 9. minuti preko Mihe Brusa. Nato so bili Jeseničani večino časa konkretnejši, vendar novega zadetka niso uspeli zabiti vse do 46. minute. Takrat je power play izkoristil Luka Bašič, ki je vpisal tudi naslednji dve podaji. Zadnji žebelj v krsto domačih so gostje zabili v zaključku tekme. Najprej je, pet minut pred koncem, novo priložnost z igralcem več kronal Erik Pance, ki je na Jesenicah šele dober mesec, še dve minuti kasneje pa je visoko zmago (4-0) potrdil Tadej Čimžar. Čimzar je prvi strelec Jesenic in z 39. točkami tudi četrti strelec Alpske lige.

Olimpija po srečanju v Tivoliju Salzburg premagala še v gosteh

Hokejisti HK SŽ Olimpije so ekipo Red Bull Hockey Juniors premagali še drugič v mesecu decembru. Po tesni zmagi v Tivoliji, je bilo še bolj napeto na Solnograšem, vendar so na koncu Ljubljančani tudi ta obračun speljali v svojo korist. Tekmo je zaznamoval prej nogometni, kot hokejski rezultat, saj je redni del minil z izidom 1-1. Oba zadetka sta padla v prvi tretjini, Olimpijin preko Gala Korena že v 4. minuti, Salzburgov pa v izteku uvodne tretjine.

V naslednjih 40. minutah golov več ni bilo. Sledil je podaljšek, ki spremembe izida prav tako ni prinesel, zato so o zmagovalcu odločali kazenski streli, kjer pa so bili slovenski podprvaki uspešnejši. Zmagoviti zadetek iz kazenskega strela je dosegel Žan Jezovšek, ki je v zadnjem času v odlični formi. Z novo, osmo zaporedno zmago so Ljubljančani prehiteli Feldkirch in se povzpeli na tretje mesto, kjer že dihajo za ovratnik Lustenau.

V tekmovalno leto 2019 bo Olimpija zakorakala v četrtek na gostovanju pri Zell am See. Jesenice bodo, prav tako v četrtek igrale v Celovcu.

Avtor: Timotej Prosenc