Alpska liga: Obe slovenski ekipi poraženi

Redni del lige AHL se vztrajno približuje zaključku. Medtem ko so hokejisti HK SŽ Olimpije že ujeli vstopnico v končnico, pa si morajo Železarji le-to še priboriti. Tako Olimpija, kot tudi Jesenice sta na sobotnih preizkušnjah vpisali poraz. Gorenjci so bili doma neučinkoviti proti Lustenau (1-3), Ljubljančani pa so v gosteh klonili proti Sterzingu, Iva Jana (3-0).


Lustenau je v Podmežaklo prišel ranjen, saj je dan poprej izgubil proti Olimpiji v Tivoliju. V boju za najboljša štiri mesta, ki imajo že zagotovljeno četrtfinale je Lustenau krvavo potreboval nove točke, ki so si jih na Jesenicah tudi priigrali. Slovenski prvaki so sicer veliko streljali na vrata gostujočega moštva, vendar niso bili dovolj natančni, ali pa jih je zaustavil razpoloženi Mathieu Corbeila.

Lustenau je do vodstva prišel v sedmi minuti. Domači so uspeli izenačiti v 34., ko je zadel Luka Kalan. Na žalost jeseniških navijače pa je to tudi vse kar so zmogli njihovi ljubljenci. Gostje so uspeli zadeti še konec druge tretjine in v 54. minuti in na ta način zapečatili usodo varovancev Marcela Rodmana. Jesenicam ni pomagal niti statistični podatek o strelih, ki je bil močno v njihovo korist, kar 49-18.

Ni dovolj, da se samo borimo

Ko vse kaže bo nasprotnik Železarjev v kvalifikacijah za končnico italijanski Sterzing, selektorja Iva Jana. Poraz vsekakor ni dorba popotnica za končnico, česar se zaveda tudi edini jeseniški strelec Luka Kalan. “Že zadnjih par tekem ni dovolj, da se samo borimo. Ne uspe nam tisti preboj, da bi zmagali te tekme. Play-off se neizbežno približuje in prej ali slej bomo morali začeti zmagovati tekme,” je za Hokej TV povedal Kalan. V torek čaka Jeseničane srečanje proti predzadnjemu Milanu, kar bo lepa priložnost za vrnitev na zmagovito pot.

Kalan je že razmišljal tudi o končnici, kot pravi pa mu ni pomembno s katerim moštvom se bodo Železarji pomerili. “Z nasprotniki se ne obremenjujemo, ne glede to kdo pride. V letošnji sezoni smo dokazali, da lahko igramo z vsakim, ampak vsakega bo treba na koncu tudi premagati, če se želimo uvrstiti v naslednji krog. Naslednja tekma je priložnost, da končno zmagamo in začnemo serijo na pozitiven način.

Olimpija klonila po devetih zmagah

Selektor Ivo Jan je s svojim Sterzingom našel recept kako Olimpiji preprečiti, da bi dosegla še deseto zaporedno zmago. Kljub občutni strelski premoči (razmerje strelov 38:17) Ljubljančani niso niti enkrat premagali Gianluce Vallinija, medtem ko je Žan Us klonil trikrat.

Olimpija je v Alpski ligi, po rednem delu, izgubila šele prvič po 17. novembru.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Domen Jančič