Hirscher vodi po prvi vožnji, Hadalin v finalu

Marcel Hirscher je prejel prestižni "Zlati čajnik"

Po včerajšnji ženski slalomski preizkušnji, v Leviju na Finskem, so danes na vrsti moški. Po prvi vožnji, ki se je začela ob 10.15 vodi Marcel Hirscher. Avstrijec ima zgolj sedem stotink prednosti pred Henrikom Kristoffersenom.


Kot kaže bomo tudi v letošnji sezoni v slalomski disciplini spremljali obračun med Hirscherjem in Kristoffersenom. Pred finalno vožnjo je razlika med smučarjema namreč izredno majhna. Hirscher je sicer v tekmovanje krenil s štartno številko 3, Kristoffersen pa dve mesti za njim. Slednji je imel rahlo prednost v postavitvi proge, saj jo je tokrat pripravil norveški trener.

Teoretično je mogoče da se v boj za zmago še vmešata dva Francoza, in sicer Clement Noel, ki zaostaja 38 stotink in Victor Muffat Jeandet, ki ima od Hirscherja pol sekunde slabši rezultat. Ali bo Hirscher prišel do svoje 28. slalomske zmage v karieri bomo izvedeli kmalu, saj se druga vožnja pričenja ob 13.15.

Slovenca s slabimi štartnimi številkami solidna

Slovenski ljubitelji slaloma in alpskega smučanja bodo v finalu lahko spremljali tudi Štefana Hadalina, ki trenutno zaseda 20. mesto. Za vodilnim zaostaja sekundo in 39 stotink. Hadalin se je v finale prebil z 39. štartnega mesta.

Žan Kranjec se v finale ni uspel uvrstiti, potrebno pa je omeniti, da je Kranjec na progo prišel šele kot 82. Kljub temu mu je za finale zmanjkalo vsega 28 stotink, oziroma 4 mesta (tekmovanje je končal na 34. mestu). Od vseh tekmovalcev, ki so nosili štartno številko 70 in več je to najboljša uvrstitev.

Avtor: Timotej Prosenc