7 zaporedna zmaga za Shiffrinovo

Mikaela Shiffrin je letos v slalomih za svetovni pokal nepremagljiva. Američanka je zanesljivo dobila tudi današnjo preizkušnjo v Zagrebu, kjer sta na stopničke stopili še Slovakinja Petra Vlhova in Švicarka Wendy Holdener. V Zagrebu so nastopile tudi štiri Slovenke, a nobeni ni uspelo priti v finalno vožnjo.


Mikaela Shiffrin je v tej sezoni svetovnega pokala prišla še do devete zmage, dobila je vseh pet letošnjih slalomov, ob zadnjih dveh iz prejšnje sezone, pa njen zmagoviti slalomski niz zdaj traja že sedem tekem. Na drugem mesto se je ponovno znašla kot že večkrat na slalomih letos Slovakinja Petra Vlhova, ki je za izjemno Američanko zaostala 1,25 sekunde, na stopničkah pa se jima je tokrat v Zagrebu na Sljemenu pridružila še Švicarka Wendy Holdener, njen zaostanek pa je znašal kar 1,75 sekunde.

Razočaranje v slovenski reprezentanci

Na štartu so bile tudi štiri Slovenke, ki pa so na Sljemenu doživele pravi mali polom. Ana Bucik je nastopila s številko 21, v cilju pa je brez kakšne večje napake prišla z zaostankon 6,04 sekunde in se uvrstila na 48. mesto. Le sekundo manj je ob prihodu v cilj zaostala danes naša najbolj izkušena smučarka Maruša Ferk, ki je prav tako ostala brez finalnega nastopa in dosegla 33. mesto. Meta Hrovat, ki se je vrnila po poškodbi je odstopila. 17-letna Neja Dvornik pa je v cilju zaostala 4,96 sekunde za Shiffrinovo in kljub temu da je bila najboljša med Slovenkami se ji ni uspelo uvrstiti v finalno vožnjo in je tekmo v Zagrebu končala na 32. mestu.

Sledi

V Zagrebu na Sljemenu se bodo v slalomu jutri pomerili še moški. Moška tekma se bo začela ob 12.15.