56. Zlata Lisica se seli v Kranjsko Goro!

Organizacijski odbor 56. Zlate Lisice je objavil izjavo za javnost, v kateri je potrjena selitev tekmovanja iz Maribora v Kranjsko Goro.


Markus Mayr, tekmovalni direktor Svetovnega pokala za ženske je danes sporočil: “Potem ko smo preverili vse dejavnike, ki bodo vplivali na vremensko situacijo v Mariboru v prihodnjih dneh, smo se predstavniki FIS skupaj z organizacijskim komitejem odločili, da tekme za letošnjo Zlato lisico preselimo v Kranjsko Goro.”

“Utemeljitev: snežne in vremenske razmere na Pohorju ne zagotavljajo uspešne izvedbe tekmovanja 15. in 16. februarja v Mariboru. Zato smo bili vsi odgovorni za odločitev enotni, da glede na te razmere ne tvegamo z organizacijo tekmovanja v Mariboru, saj bi s tem sredi sezone lahko izgubili tekmovalni vikend za izvedbo ženskega svetovnega pokala.”

“Zahvaljujoč takšni skupni odločitvi bo tekmovanje za Zlato lisico vseeno mogoče izvesti v Sloveniji. Osebno mi je žal za vse v Mariboru, ki ste trdo delali za uspešno izvedbo tekmovanja. Žal pa so tople temperature in močan veter preprečile nadaljnjo uspešno preparacijo proge. Narave tudi najbolj sodoben zasneževalni sistem, žal, ni uspel premagati. FIS zaupa sposobnostim organizacijskega odbora Zlate lisice in tudi v prihodnje računa na organizacijo svetovnega pokala v alpskem smučanju v Mariboru.”