5 zaporedni poraz Los Angelesa

V letošnji sezoni Kraljem nikakor ne gre. Tudi pred domačimi gledalci niso bili uspešni in niso uspeli poraziti Vancouverja, ki je v Staples center prispel po seriji porazov. Kralji so tokrat pokleknili z 2-4.


Vancouver je sicer še vedno v borbi za končnico, vendar so bili Kanadčani v zadnjem času vpeti v serijo porazov. Zmage niso poznali na kar osmih zaporednih tekmah. Na žalost Kopitarja in druščine, pa so črni niz prekinili prav proti njim.

Los Angeles je zaostajal skozi celoten obračun, vendar so se dvakrat tudi uspeli vrniti v igro. Najprej je v drugi tretjini na 1-1 izenačil Drew Doughty (edino točko na tekmi je s podajo vpisal Anže Kopitar), ko so se Kralji znova znašli v zaostanku pa je rezultat zopet poravnal Matt Luff, tri minute pred koncem srednje tretjine. Luff je pravzaprav ena izmed redkih svetlih točk v igri Kraljev, saj je po kariernem prvencu sedaj zadel že na tretji zaporedni tekmi zapored.

V zadnji tretjini je Vancouver v 51. minuti znova povedel, na pravem mestu je bil Petterson, tokrat pa se Los Angeles ni več uspel pobrati. Končno izzid je v 59. minuti postavil Motte in s tem še posul soli na rane zadnjega moštva lige NHL.

Mladi Petterson, ki je dosegel zmagoviti zadetek je tudi najboljši strelec lige med novinci. “Vedno je lepo zadeti zmagoviti gol. Imeli smo preveč zaporednih porazov, zato je lepo, da smo ponovno na zmagovalni strani. Danes smo dobro igrali,”  je o prekinitvi črnega niza, po tekmi povedal Petterson poroča Sportal.

Kralji bodo morali svoj niz porazov prekiniti čimprej, če si ne želijo novega negativnega rekorda. Po letu 2004 je to namreč prva sezona, ko so bili poraženi kar 5. zapored.

Priložnost za nove točke bodo imeli Kingsi že v noči na ponedeljek, ko bodo spet igrali doma. Tokrat prihaja Edmonton, ki se prav tako nahaja v spodnjem delu lestvice Zahoda.

Avtor: Timotej Prosenc