35-letna tekmovalka do zanesljive zmage, Nika Križnar najboljša Slovenka

Zmagovalka prve ženske posamične preizkušnje v sklopu norveške Raw-Air turneje je Daniela Iraschko-Stolz. Poleg Avstrijke sta na zmagovalni oder stopili še dve nemški tekmovalki, Juliane Seyfarth in Katharina Althaus. Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar na osmem mestu.


Vetrovna loterija na Holmenkollnu je pripadla izkušeni Danieli Iraschko-Stolz, ki je vpisala svojo 16. zmago v svetovnem pokalu. S finalnim skokom 121 metrov je potrdila uvrstitev na najvišjo stopničko. Tekmovalke na Holmenkollnu so morale imeti tudi kar nekaj sreče z vremenom, če so želele poseči po najvišjih mestih. Tako sta imeli boginjo Fortuno na svoji strani Juliane Seyfarth in Katharina Althaus, ki sta se z osmega, oziroma devetega mesta prebili na stopničke. Nekoliko manj zadovoljna je bila njuna rojakinja Ramona Straub, ki je bila po prvi seriji druga, v finalu pa jo je visokih mest stal padec, pri katerem je očitno staknila tudi poškodbo.

Štiri Slovenke do finala

V finale so se uvrstike tudi štiri slovenske tekmovalke, podvig ni uspel edino le Maji Vtič, ki je pristala pri zgolj 73 metrih in tekmovanje končala na predzadnjem mestu. Presenetljivo je bila po prvi seriji najbolje uvrščena, komaj 17-letna, Jerneja Brecelj, ki je zasedala celo sedmo pozicijo. Nika Križnar je bila 12., Špela Rogelj 14., Urša Bogataj pa 17.

V finalni serijo so tri naše tekmovalke nekaj pridobile. Križnarjeva je izkoristila odlične vetrovne pogoje in skočila med deseterico, na osmo mesto. Rogljeva je pridobila eno mesto (13.), Urša Bogataj pa dve (15.). Brecljeva je imela nekaj smole z razmerami, zato je svojo uvrstitev z 91 m nekoliko pokvarila in se uvrstila na končno 19. mesto.

Dekleta se sedaj selijo v Lillehammer, kjer bodo že jutri opravile kvalifikacije za torkovo posamično tekmo.